YUSP ÉS YUSPIFY PERSZONALIZÁCIÓS TERMÉKEK FEJLESZTÉSE​

Pályázat címe:
YUSP ÉS YUSPIFY PERSZONALIZÁCIÓS TERMÉKEK FEJLESZTÉSE

A vissza nem térítendő támogatás összege:
277 750 404 Ft

Kedvezményezett neve:
Gravity Research & Development Zrt.

Projektazonosító:
2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00289

Támogatási intenzitás:
56,28%

Összefoglaló:

A Gravity R&D 2010 óta jelen van az ajánlórendszerek világpiacán a Yusp perszonalizációs termékcsaládjával. Vezetői és kulcsmunkavállalói az ajánlórendszerrel foglalkozó ipari és akadémiai közösségben elismertek.

A megvalósított projekt célja a vállalat versenyképességének megőrzése a nemzetközi piacon, vagyis a projekt tárgyát képező termékek továbbfejlesztése, a nagyvállalati és KKVs piaci szegmensek még hatékonyabb elérése és kiszolgálása céljából, valamint új technológiák beépítése a termékekbe az üzemeltetés hatékonyságának növelésére.

A nagyvállalati szektor számára a projektben az alábbi kutatási és kísérleti fejlesztési tevékenységeket szándékozzuk megvalósítani:

  • A vállalat által a CrowdRec EU-s projektben fejlesztett mélyhálós (deep learning) ajánlóalgoritmusok továbbfejlesztése, ezen belül a GRU4Rec algoritmuscsalád továbbfejlesztése: alkalmazhatóságának növelése és a számítási kapacitás optimalizálása.
  • A projekt során a mélyhálós implementációból kiindulva deep reinforcement learning algoritmus fejlesztése, amely képes közvetlenül hosszú távú célokra fókuszálni, és amelyhez felhasználásra kerül a már létező mélyhálós keretrendszert.

A KKV szektor számára olyan ajánlórendszer-megoldást fejleszt a vállalat a projektben, amely az erre a szegmensre jellemző informatikai erőforráshiányos adottságot is figyelembe véve, a lehető legnagyobb mértékű automatizálást nyújtja a termék integrálása és alkalmazása során.

Tervezett tevékenységek:

  • Új kezelőfelület-prototípus létrehozása
  • Új termékmodulok integrálása a termékbe
  • Plug-in modulok létrehozása a legnépszerűbb e-kereskedelmi platformokhoz: a KKV-s szegmens egyik jellemzője, hogy standard e-kereskedelmi platformokat használnak (pl.: Shopify, Woocommerce, Prestashop, Magento, stb.).

Mindkét piaci szegmensnek nyújtott szolgáltatás minőségét az alábbi üzemeltetési fejlesztésekkel valósítja meg a vállalat:

  • A hatékony és skálázható ügyfélkiszolgálás előkészítésére a projekt keretében egy GPU tesztlabor kerül létrehozásra, ahol költséghatékony hardverekkel a vállalat adatbányász kutatói és a fejlesztők a mélyhálós algoritmusokat prototipizálhatják és tesztelhetik
  • Az üzemeltetés biztonságának, rugalmasságának és hatékonyságának fejlesztését a szolgáltató infrastruktúra modern, dinamikusan skálázható alapokra helyezésével, valamint a cloud és microservice technológiák előnyeinek ötvözésével fogja a vállalat megvalósítani a projekt keretében

A piacon elérhető container management rendszereknek a vállalat igényeire való adaptálásával szoftvereszközöket fejleszt a vállalat a microservice technológiákra való átállás megkönnyítésére.

A projekt tervezett befejezési dátuma:
2023.08.31.

A sajtóközlemény elérhető itt.